koncertagency.dk

Interneringskartoteket PDF dansk gratis [ePub/Mobi]

DOWNLOAD Interneringskartoteket PDF dansk gratis [ePub/Mobi]


Sampeyreimpianti.it Interneringskartoteket

Interneringskartoteket

Eli Fischer-Jørgensen¤Jens Ege

Sprog: Dansk

-= HENT =-
-= ČÍST =-

På opfordring fra de allierede besluttede Danmarks Frihedsråd i september 1944 at nedsætte en gruppe til systematisk registrering af stikkere og kollaboratører. Målet var først og fremmest at forberede retsopgøret, foruden at undgå et blodigt og ukontrolleret opgør under den forestående befrielse. Oprettelsen af Centralkartoteket blev ledet af Carsten Høeg, professor i klassisk filologi ved Københavns Universitet. Til at hjælpe sig etablerede han en arbejdsgruppe bestående af unge studerende. To af gruppens centrale medlemmer beretter i denne bog detaljeret om det risikable registreringsarbejde og den intense stemning, der prægede tiden op til befrielsen. Arbejdet foregik af sikkerhedsmæssige årsager på skiftende københavnske adresser, og ofte var det tilfældigheder, der forhindrede, at Gestapo afslørede gruppen. Interneringskartoteket rummer hidtil upubliceret kildemateriale om Centralkartoteket, og forfatternes beretning suppleres af et uddrag af Jens Eges dagbogsoptegnelser fra besættelsens sidste måneder. Desuden bringes en række kortere beretninger fra andre gruppemedlemmer samt et portræt af Carsten Høeg ved hans datter, Mette Konow. Bogen er illustreret med en mængde privat billedmateriale.


Filetype: epub.pdf.mobi.fb2.ibooks


UDGIVELSESDATO: 2005-10-07FILNAVN: Interneringskartoteket.pdfISBN: 9788763503402FILSTØRRELSE: 3,88 MBFORFATTER: Eli Fischer-Jørgensen¤Jens Ege
Sprog: Dansk


Interneringskartoteket.PDFTags:
download Interneringskartoteket pdf gratis om Dansk
Hvor kan jeg Interneringskartoteket download bogen?
Interneringskartoteket torrent uden registrering
Hent Interneringskartoteket gratis ogg
Interneringskartoteket – Salling.dkSe billigste Interneringskartoteket: Om Carsten Høeg og hans gruppe under besættelsen, Hardback Laveste pris kr. 122,- blandt 8 butikker Se anmeldelser ☆ og …
Eli Fischer-Jørgensen – Wikipedia, den frie encyklopædiDet er Jens Eges dagbogsoptegnelser fra dengang der blandt andet ligger til grund for bogen Interneringskartoteket der netop er udkommet.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Interneringskartoteket Af Eli Fischer-Jørgensen → Køb bogen billigt herUnder besættelsen bistod hun professor Carsten Høeg med at opbygge interneringskartoteket over stikkere, landssvigere og kollaboratører, …