koncertagency.dk

For Folkets Frihed [ePub/Mobi]

DOWNLOAD For Folkets Frihed PDF dansk gratis [ePub/Mobi]


Sampeyreimpianti.it For Folkets Frihed

For Folkets Frihed

Martin A. Hansen

Sprog: Dansk

-= HENT =-
-= ČÍST =-

I 1944 bidrog Martin A. Hansen til den illegale antologi Der brænder en Ild, hvori han begrundede nødvendigheden af stikkerlikvideringer, og derefter skrev han regelmæssigt til det ligeledes illegale blad Folk og Frihed og overtog, efter at bladets redaktører var blevet arresteret, arbejdet med både at redigere og selv skrive en stor del af stoffet. Som modstandsmand under besættelsen erfarede Martin A. Hansen et enestående fællesskab båret af ansvar og tillid. Denne erfaring blev for Martin A. Hansen et vidnesbyrd om, at fællesskab er muligt – også i moderne tid, og som sådan, mente han, måtte den føres videre i reorganiseringen af samfundet efter besættelsen. Det viste sig dog hurtigt, at den officielle politiske linje gjorde forventningerne til skamme, hvilket naturligt førte til skuffelse for Martin A. Hansen, men aldrig til opgivelse. For Folkets Frihed er opdelt i to dele. Første del indeholder bidrag fra bl.a. Folk og Frihed, Der brænder en Ild, Information, Berlingske Aftenavis og Heretica. Anden del af For Folkets Frihed indeholder artikler af litterater, historikere og teologer, bl.a. David Bugge, Per Stig Møller og Anders Thyrring Andersen, der i deres bidrag forholder sig til besættelsen og Martin A. Hansens diskussion af hovedtemaer som samarbejdspolitikken, kampen for demokratiet, stikkerlikvidering, modstandsbevægelsens rolle i efterkrigstidens Danmark, retsopgørets fallit m.m.


Filetype: pdf.epub.mobi.txt.fb2


UDGIVELSESDATO: 2018-08-20FILNAVN: For Folkets Frihed.pdfISBN: 9788702266061FILSTØRRELSE: 2,79 MBFORFATTER: Martin A. Hansen
Sprog: Dansk


For Folkets Frihed.PDFTags:
download For Folkets Frihed pdf gratis om Dansk
Hvor kan jeg For Folkets Frihed download bogen?
For Folkets Frihed torrent uden registrering
Hent For Folkets Frihed gratis ogg
Frihed for folket – Kristeligt DagbladHvornår har vi sidst fået en lov som gav borgerne mere frihed og ikke mindre?
For Folkets Frihed – E-bog – Martin A. Hansen – StorytelMed pressefrihedsfilmen “The Post” hylder Steven Spielberg det demokratiske sindelag og et lille menneskes store mod til at ændre verdens gang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyt lys over Martin A. Hansens rolle under Besættelsen – Kristeligt …Køb ‘For Folkets Frihed’ nu. I 1944 bidrog Martin A. Hansen til den illegale antologi Der brænder en Ild, hvori han begrundede nødvendigheden af