koncertagency.dk

Farlig ungdom epub pdf gratis

DOWNLOAD Farlig ungdom PDF dansk gratis [ePub/Mobi]


Sampeyreimpianti.it Farlig ungdom

Farlig ungdom

Hans Sode-Madsen

Sprog: Dansk

-= HENT =-
-= ČÍST =-

Ungdomskommissionen var et ægte barn af besættelsesårene 1940-45. Ungdommen havde båret modstandskampen og skulle nu belønnes. Den ønskede sig et Ungdommens Ministerium, men fik en meget stor kommission med teologiprofessor Hal Koch som formand. For første og eneste gang blev ungdommens samlede livsvilkår kortlagt. De politiske vinde blæste i retning af, at besættelsestidens farlige ungdom – de unge mænd med frihedskæmperarmbind og skydevåben, de unge piger med løs moral – nu skulle disciplineres. 20.000 blev indkaldt til hær og flåde, men ellers var parolen uddannelse og arbejde i nævnte rækkefølge – pigerne inden for husmodergerningen. Danmark bevægede sig i disse år fra landbrugsland til industrisamfund, og det krævede mere og ny viden. Begrebet intelligensreserve blev lanceret. Frem til 1952 udsendte kommissionen 26 betænkninger og udtalelser. Den håbløse boligmangel og København som asfaltjungle for de mange unge fra landet var ruinerende for de unges fremtid, ikke mindst for de unge piger. Uønsket graviditet eller ligefrem prostitution var skræmmebillederne. Kommissionen forsøgte ikke at moralisere, ungdommen var bedre end sit rygte. Men kommissionen var bekymret over de unges læsning af tegneserier, underlødig litteratur og de mange biografbesøg.


Filetype: pdf.epub.ibooks.mobi.txt


UDGIVELSESDATO: 2003-06-04FILNAVN: Farlig ungdom.pdfISBN: 9788779340411FILSTØRRELSE: 7,87 MBFORFATTER: Hans Sode-Madsen
Sprog: Dansk


Farlig ungdom.PDFTags:
download Farlig ungdom pdf gratis om Dansk
Hvor kan jeg Farlig ungdom download bogen?
Farlig ungdom torrent uden registrering
Hent Farlig ungdom gratis ogg
Farlig Ungdom – filmplakat 1953 – danmarkshistorien.dk | Aarhus UniversitetFarlig ungdom! Den 15. juni. Kl. 12.00-Den lyse morgen! Oplev 50’ernes ungdomskultur gennem mad, mode, musik og motorkøretøjer! Der bydes op til asfaltbal med …
Farlig ungdom | SkoletjenestenFarlig ungdom. Hjem // Læring // Grundskole // Udskoling // Farlig ungdom. Små kår, stramme kønsroller og masser af rock & roll – et forløb om 1950érnes nye …


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se Farlig ungdom (1953) onlineFarlig Ungdom (sh. Opasna mladost) je danski crno-bijeli igrani film snimljen 1953. godine u režiji Laua Lauritzena Juniora. Po žanru predstavlja mješavinu …